2014. június 5., csütörtök

Channing Tatum

Kedves olvasóim!
Ezúttal hat filmet ajánlanék a figyelmetekbe, melyeknek szerves tagja kedvenc színészem:

Channing Tatum

Cím: Micsoda srác ez a lány [She's the man]
Műfaj: romantikus, vígjáték
Rendező: Andy Fickman
Megjelenés: 2006
Főszereplők: Amanda Bynes, Channing Tatum
Ismertető: Viola lány létére él-hal a fociért, ezt bizonyítja az is, hogy mikor ikertestvére, Sebastian a szüleik tudta nélkül elutazik Angliába, a lány elszántan parókát csináltat és beköltözik helyette a kollégiumba, hogy játszhasson a csapatban - immáron fiúként. Csakhogy nem számít Duke-ra, a szívdöglesztő szobatársára, aki persze egy másik lányt szúr ki, Oliviát, akinek megtetszik Sebastian, aki igazából Viola... A valódi bonyodalom pedig akkor kezdődik, mikor az igazi Sebastian hazatér.

Cím: Step up
Műfaj: romantikus
Rendező: Anne Fletcher
Megjelenés: 2006
Főszereplők: Jenna Dewan-Tatum, Channing Tatum
Ismertető: Tyler az a fajta srác, akinek megvan a tehetsége a tánchoz, mégis elcsépeli azt vandalizmussal és utcai élettel. Csakhogy mikor az elit művészeti iskolát megrongálja haverjaival, a bíróságon közmunkára ítélik, takarítania kell, méghozzá ott, ahol randalírozott. Eközben Nora, az iskola szorgalmas tanulója vizsgaelőadására készül, aminek gyakorlása sikeresen halad egészen a párja szerencsétlen lábsérülésééig. A lány felfigyel Tyler ösztönös mozgására, és elintézi, hogy a felmosórongy helyett inkább őt vegye kezei közé - együtt próbálnak tovább. Igyekeznek kettejük különböző stílusát ötvözni, hiszen a tét időközben növekszik: Tyler lehetőséget kap egy ösztöndíjra.
Megjegyzés: Ahogy az Jenna nevéből is látszik, házastársakról beszélünk, ezt a szerelmet pedig a film hozta meg, aminek mára már gyümölcse is született: egy kisbaba.


Cím: G. I. Joe: A Kobra árnyéka [The Rise of Cobra]
Műfaj: akció, sci-fi
Rendezte: Stephen Sommers
Megjelenés: 2009
Főszereplők: Dennis Quaid, Channing Tatum, Joseph Gordon-Lewitt
Ismertető: Van négy darab töltet, melyet a MARS nevezetű szervezet hozott létre, McCullen vezetésével; Duke szállítja őket, viszont hiba csúszik a rendszerbe és rossz kezekbe kerülnek ezek a nano-atkákkal töltött robbanófejek. Duke-ot és társát Kioldót beveszik az alfa kutyák közé, a G. I. Joe nevet viselő szervezetbe, aminek többek között tagja Scarlett, aki tizenkét évesen diplomázott, és Kígyószem, a ninja, aki nem árulja el, hogy tulajdonképpen miért nem szólal meg. Feladatuk megállítani a világ elpusztítását egy vegyi fegyver által, melynek különös tartalma felfal mindent - mindent, ami az útjába kerül.


Cím: Kedves John [Dear John]
Műfaj: romantikus, dráma
Rendező: Lasse Hallström
Megjelenés: 2010
Főszereplők: Channing Tatum, Amanda Seyfried
Ismertető: John elhagyva a háborút néhány hétre hazautazik beteg édesapjához, ahol megismerkedik Savannah-val. Varázslatos két hetet töltenek együtt a szerelmesek, viszont a kötelesség újra a katonaságba szólítja a férfit, ami ahelyett, hogy elszakítaná őket, talán még erősebbé teszi kapcsolatukat, hiszen éveken át leveleznek egymással. Egyiküknek viszont előbb-utóbb ki kell mondania a végszót - de vajon melyikük sokall be előbb? Nehéz távol lenni a szerelmedtől - de vajon mennyire?
Megjegyzés: Azt hiszem sosem sírtam még ennyit, ami érthető, hiszen egy Nicholas Sparks regény alapján készült.


Cím: Fogadom [The Vow]
Műfaj: romantikus, dráma
Rendező: Michael Sucsy
Megjelenés: 2012
Főszereplők: Channing Tatum, Rachel McAdams
Ismertető: Leo és Paige, a fiatal házaspár a szerelmesek boldog életét éli - egészen addig, míg sorsdöntő baleset nem éri őket. Paige részleges amnéziával tér magához, ami a jelen helyzetben annyit jelent, hogy mindenre emlékszik a férjével való megismerkedés előttről. Pontosan tudja kik a szülei, látja magát az egyetemen és az akkori barátja is a szemei előtt lebeg. De, hogy ki Leo? Arról fogalma sincs. A férfinak újra meg kell hódítania élete szerelmét, miközben minden ellenük szól. Képes lesz rá?
Megjegyzés: Igaz történet alapján készült.


Cím: Az elnök végveszélyben [White House Down]
Műfaj: akció
Rendező: Roland Emmerich
Megjelenés: 2013.
Főszereplők: Channing Tatum, Jamie Foxx
Ismertető: John Cale minden álma, hogy a Fehér házban dolgozhasson, ami tulajdonképpen sikerül is neki, mikor egy terrortámadás közepén találja magát az Egyesült Államok legfontosabb épületében - éppen lányával volt körbevezetésen. Miközben fogalma sincs arról, hogy merre van a gyereke, azt a feladatot teljesíti, amire mindig is vágyott: védi az elnököt, ugyanis a titkos szervezetnek, hogy befejezhesse végzetes tervét, James Sawyerre, a jelenlegi elnökre is szüksége van.


Személyes véleményt nem alkottam a filmekről, hiszen szerintem mindegyik elképesztő, inkább csak pár mondatban ismertettem a tartalmát, hogy kedvet kapjatok hozzájuk.
Neked tetszett az ajánló? Sikerült felkeltenem az érdeklődésedet? Láttad már valamelyik filmet? Van kedvenc színészed?
Kellemes délutánt,
Bia

2 megjegyzés:

  1. Kedves Bia!
    Az első két filmet láttam, a Step Up-ért megveszek! :D
    remélem, hogy jól sikerült az írásbelid, szorítottam neked!
    Bori

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bori,

      Tudom, hogy szereted! :) Ajánlom a figyelmedbe a többit is, kiválóak!
      Köszönöm, ez végtelenül kedves tőled, én is nagyon remélem.

      Millió puszi,
      Bia

      Törlés