2014. június 29., vasárnap

Our Second Life

Kedves olvasók!
Már többször szóba kerültek az általam kedvelt Youtube csatornák, ezért úgy döntöttem, hogy a mai napon elétek tárom egy hatos fiúcsoportból a három kedvencemet.
Nos, a zenei videóik mellett a Youtube-ot az utóbbi években megszállták a Youtuberek, vloggerek - azaz videó bloggerek. Velünk ellentétben azonban nem bejegyzéseket posztolnak a világhálóra, hanem videókat. Sokféle Youtuber létezik, némelyek a saját életüket rögzítik, kezükben a kamerával járkálnak fel-alá, hogy a mozgalmas, vagy kevésbé mozgalmas napjaikat megörökítsék. Mások filmkritikákat készítenek, dalfeldolgozások miatt ragadnak kamerát, esetleg elénk tárják számítógépes játéki tehetségüket. Viszont akadnak olyanok is, akik hetente leülnek egy felvevő elé, hogy készítsenek egy két-három perces videót, melyben azt csinálják, amit én a legjobban szeretek: beszélnek, saját stílusukkal tolmácsolják felénk a gondolataikat, megosztják velünk az élményeiket, miközben önkéntelenül is beléjük szeretünk. Gyakran végeznek el különböző humoros feladatokat barátaikkal, családtagjaival, amiket a saját nyelvükön csak úgy neveznek: challenge. Ebből következik, hogy az ajánlóm azoknak szól, akik beszélik - de legalábbis megértik - az angol nyelvet. Készséggel válaszolnak a kérdéseinkre, sokuk egy egész videót szán arra, hogy a Twitteren közzétett rajongói kérdésekre válaszoljanak - ez az oka annak, hogy lassan nekem is szükségem lesz egy fiókra. Sokszor együttműködnek a szintén vlogger ismerőseikkel, együtt csinálnak hülyét magukból.
Lassan két éve már, hogy az our2ndlife (O2L) megalakult, eleinte heten, ma viszont már csak hatan tagjai ennek a kooperációs csatornának. Hétfőn Connor Franta tölt fel egy videót, kedden Ricky Dillon, szerdán Sam Pottorff, csütörtökön Jc Caylen, pénteken Trevor Moran, szombaton pedig Kian Lawley, a heti témával kapcsolatban. Azért nem szeretnék mindannyiukról nyilatkozni, mert csak hármuk nőtt a szívemhez, őket követem rendszeresen. Ők pedig Kian, Ricky és Connor. Olyanok ők nekem, mint a directionereknek a bandatagok, a foci őrülteknek a focisták (bár e három srácnál még jobban kedvelek egy negyedik Youtubert, akiről szintén fogok majd készíteni egy ajánlót).

Név: Kian Robert Lawley
Saját csatorna: superkian13
Születési dátum: 1995. 09. 02. (18 éves)
Személyes vélemény: Kian volt az első, akit megismertem, lényegében neki - és egy barátnőmnek - köszönhetem, hogy megismerkedtem ezzel a virtuális közösséggel. A Youtube ajánlott számomra egy videót tőle, onnan pedig nem volt megállás. Szerintem ő a leghelyesebb mind közül, egy igazi energiabomba, folyton tör-zúz, üvöltözik, sikít, és a jellegzetes rák mozdulatait csinálja. A léte bizonyíték arra, hogy nem minden hímnemű Youtuber meleg, neki éppenséggel egy másik ezen körökben mozgó lány, Andrea a barátnője, már egy elég hosszú ideje. Most éppen szőkés, kékes, türkizes, zöldes, lilás a hajszíne - mivel a legtöbb O2L tag tett valamilyen szokatlan színt a hajába. Talán ő éli a legátlagosabb életet a hat srác közül, nem űz extrém sportokat gyakran, a zene terén sem tevékenykedik, ennek ellenére érdekesek a nézetei a világról, ő is azok közé a felhasználók közé tartozik, aki megpróbálja megértetni velünk emberekkel, hogy a magunk módján mind gyönyörűek és különlegesek vagyunk.

Név: Richard P. Dillon
Saját csatorna: Ricky Dillon
Születési dátum: 1992. 04. 04. (22 éves)
Személyes vélemény: Bármennyire is nehéz a döntés, ha hármójuk közül egyet kéne választanom, akkor az Ricky lenne, a Pokémon imádó. Még a gimnáziumban kezdett videózni, ahol rengeteget piszkálták érte, így sosem volt elég önbizalma. Mára viszont egy olyan ember, aki megpróbálja a követőit biztosítani arról, hogy álljanak ki amellett, amiben hisznek és amit szeretnek, és ne engedjék, hogy mások beleszóljanak az életébe. Két dalról készített már feldolgozást (Midnight Memories és Don't Say Goodnight), videóval megspékelve, elnyerte a tetszésemet, így izgatottan vártam az első saját dalát, ami áprilisban látott napvilágot, Ordinary címmel. Ő is tisztában van vele, hogy még bőven van hova fejlődnie, ennek ellenére szerintem nagyon is tehetséges, már be is jelentette, hogy újabb dalai fognak következni ezen a nyáron. Sokszor megkapja, hogy ferde hajlamú - más bántó megjegyzésekről nem is beszélve -, én mégis elhiszem neki, hogy ez egyáltalán nem igaz, ennek köszönhetően készített már pár olyan videót, melyben igyekszik arra ösztönözni az embereket, hogy ne sértegessenek másokat azért, amit szeretnek, vagy azért amilyenek. Kianhez hasonlóan mestere a rák arcnak és mozgásnak, ezért olyan fergeteges, mikor összeállnak egy videó erejéig - csak egy nagy rák az egész. Rendszeresen edz, hogy fitten tartsa magát, keményen dolgozik a videóival, igyekszik a saját elvárásainak megfelelni, amiért nagyon tisztelem.

Név: Connor Franta
Saját csatorna: ConnorFranta
Születési dátum: 1992. 09. 12. (21 éves)
Személyes vélemény: Connor az a fajta, akinek megvan a egyenes véleménye mindenről, mégsem próbálja meg ráerőltetni másokra. Igazi cica őrült, aki mindig próbálja pozitívan látni a világot, ráadásul meglepően összeszedett. Ő az, aki bár a pókoktól halálosan fél, mégis volt már bungee jumpingon és a vidámpark legmerészebbeket is próbára tevő hullámvasutait is kipróbálta. Állandóan saját, bizarr hangeffektjeivel turbózza fel a videóit, a dilis arckifejezéseiről nem is beszélve, szerintem ezek a legelragadóbbak benne. Tud teljesen szarkasztikus, ugyanakkor komoly is lenni, ez a kettősség teszi őt igazán kedvelhetővé. Sokszor a videóinak nincs se füle, se farka, mégis szeretem őket nézni, mert jókat kacagok a hülyeségein, ráadásul hozzám hasonló film őrült, ami még rokonszenvesebbé teszi őt. A videói végén mindig magas hangra vált, pár szóban összefoglalja, hogy miről is volt szó, majd ugyanezen a frekvencián el is köszön, ez pedig annyira... édes.

Valamint itt találtok egy viszonylag friss videót, melyben mind a hatan részt vesznek, én személy szerint majd' meghaltam a röhögéstől, szóval ha érdekel titeket ez az egész, akkor nézzétek meg.

Bia és a Youtube videó nézés úgy fest, hogy elindítok egyet, mikor még csak délután két óra van, majd azt veszem észre, hogy már hét óra, tehát rendesen el tudom vele pazarolni az időm. Igazi függővé váltam az utóbbi időben, viszont egyáltalán nem bánom, mert gyakorlom a nyelvet - és ennek keretében legalább tényleg azt hallgatom, ahogy a hétköznapi életben beszélnek - és szerethető, hálás embereket ismerek meg, akik céljukként tűzték ki, hogy szórakoztassák a népet.
Remélem, hogy kedvet kaptatok ezen közösség megismeréséhez, ha minden a terv szerint halad, akkor hamarosan egy angol nyelvű ajánlót fogok publikálni, mely a már említett kedvencemről fog szólni.
Legyen szép estétek,
Bia

6 megjegyzés:

  1. Jó magam is Youtuber fanatikus vagyok, és hála neked most +6 sráccal gazdagodott a listám :)♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem elolvasod a válaszom, mert szeretném megkérdezni, hogy kiket szeretsz? Köszönöm a kommented!

      Törlés
    2. Ohh persze:D Rengeteg van, de megpróbálom neked össze gyűjteni :)
      Zoe és Joe Sugg, PewDiePie, Alfie, Tyler, Jim, Marcus, Troy, Louise Mandy, Daresundays :D és még sorolhatnám :D♥

      Törlés
    3. Csak ennyit mondok: Tyler Oakley ♥

      Törlés
    4. Azt hiszem ha van rá lehetőség felvehetnénk a kapcsolatot, már netes oldalon is :D kibeszélhetnénk ezeket :DD♥ végre valaki :D

      Törlés
    5. Hasonlóan érzek. Végre valaki! Azt javaslom, hogy írj nekem egy emailt (demeter.bianka.vivien@gmail.com), aztán megbeszélhetünk más elérhetőséget is. :) Várom a leveled!

      Törlés