2014. október 9., csütörtök

Gólyahét: csütörtök

Kedves olvasók!
Az eddigi hétnek szerintem ez volt a legjobb napja, és nem feltétlenül a gólyahét szempontjából, közrejátszottak az órák és az ebédlői társaság is. Jól szórakoztam!
Ma jelháború folyt a kilencedikesek között, ami tulajdonképpen számháború, csak szám helyett egy kombinációt kaptunk a hátunkra - melyet a többi osztály tanulóinak le kellett olvasnia -, az enyém például ez volt:

DIF △ 453

Így a mi évfolyamunk falnak vetett háttal, vagy egymásba kapaszkodva cselesen közlekedett a folyosón, ami jócskán megnehezítette a járkálást. A b osztály brillírozott, rengeteg jelet leolvastak, az enyémet például az elsők között, így a nap további részében teljes nyugalommal sétálgattam, hiszen abban a hitben éltem, hogy már úgyis mindegy. Mire délután kiderült, hogy TIF △ 483-nak hittek, így tulajdonképpen nyertesként kerültem ki a csatából. Azonban  voltak mókás helyzetek, az egyik fiú osztálytársam például hanyatt vágta magát az ajtóban, mikor megpillantotta a benyomulni készülő ellenségeket, így konkrétan be kellett húznunk a terembe.
A másik feladat már előzetes felkészülést igényelt volna. A hangsúly itt a segédigén van, ugyanis egy legalább tizennégy soros humoros verset kellett volna írnunk az osztályról, amiről valahogy mindannyian megfeledkeztünk, a harmadik szünet elején, rajzóra után pedig csak álltunk, hogy na most mi lesz... Mindkét előttünk felvonuló osztály képviselője csodás költeményt olvasott fel, jókat nevettünk rajtuk, mi pedig kiálltunk egy öt perc alatt összerittyentett szösszenettel, ráadásul a technika is ellenünk fordult, a mikrofon nem igazán akart működni.
Mindezek ellenére úgy érezem, hogy sikeres hetet zártunk, bár a java még hátravan. Holnap délelőtt bár tanítás nem lesz, sportnapot tartunk, utána pedig az ötödikesek majd a mi gólyabálunk következik - alig várom, biztos röhejes feladatok lesznek! -, végezetül pedig diszkó várható a színpadnál.
Azt hiszem nyereményként könyvelhetjük el, hogy a feladatok összehozták az osztályt, valamint sikerült összeismerkednünk a tizedikesekkel, akik egyébként mulatságosak és barátságosak.
Játszottál már számháborút? Volt már hasonló, versíró feladat az iskoládban? Próbálkoztál már versírással?
Holnap jelentkezem utoljára gólyaheti bejegyzéssel, addig is kellemes pénteket kívánok,
Bia

6 megjegyzés:

  1. Jujj ez jól hangzik:) jobb mint a számháború, csak így nehezebb. Örülök, hogy élvezed a gólyahetet, és hát sok sikert a holnaphoz, remélem azért túléled :D.
    Találós kérdés: ha a futóversenyen leelőzöd a másodikat, hanyadik vagy?
    CC

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Évfolyambulin számháborúztunk, sötétben, az nagyon izgalmas volt. :) Drága vagy! ♥ Köszönöm, igyekezni fogok!
      Ó, cseles! Második. :D

      Millió puszi,
      Bia

      Törlés
  2. Drága Bia!
    Örülök, hogy jól telt eddig ez a négy napod és hogy megszeretted az osztályod, a sulid!
    Nekünk tavaly farsangon kellett verset írnunk, varázslat témában. Ezt úgy képzeld el, hogy a csapatomban egy tucat kis elsősön keresztül egészen a nyolcadikosokig minden korosztály jelen volt. :)
    Én csak úgy, a magam szórakoztatásra nem szoktam verseket írni, csak történeteket.

    Sok kitartást a holnapi naphoz, ölel:

    Kiiwi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Kiiwi,

      Aranyos vagy, köszönöm szépen! Ó, imádtam én őket eddig is, viszont ezen a héten igazi csapatként kellett dolgoznunk, ami mindenképp jót tett a közösségünknek. :) Nálunk az is gondot okozott a versnél, hogy a másik két osztály már négy éve együtt van, vannak történeteink, míg nekünk az eddigi leghumorosabb sztorink az, mikor a gólyatáborban az egyik srác olyan profin megfőzte a tésztát, hogy az egész összeragadt. :D
      Köszönöm, hogy írtál, sokat jelent! ♥
      Neked pedig csodás pénteket kívánok!

      Millió puszi,
      Bia

      Törlés